Pięć trików kuchennych, które musisz poznać!
Porada numer 1:
Cebula bez łez:
By uniknąć łzawienia podczas krojenia cebuli wystarczy ,że nóż i deskę zamoczysz w wodzie.Cebulę będzie się łatwiej obierać jeśli przed krojeniem zanurzysz ją w ciepłej wodzie.
Porada numer 2:
Sposób na zwiędłą sałatę:
Aby sałata odzyskała swoją jędrność należy dodać do wody w której ją myjesz dużą łyżkę cukru. Sałata znów będzie chrupiąca.
Porada numer 3:
Łatwe obieranie pomarańczy:
By łatwiej obrać pomarańczę ze skórki należy ją umieścić na chwilę w ciepłej wodzie.
Porada numer 4:
Ziemniaki nie wykipią:
Aby woda nie zaczęła kipieć podczas gotowania ziemniaków, należy wlać odrobinę tłuszczu
Porada numer 5:
Posyp solą:
Aby ryba się nie ześlizgiwała podczas krojenia należy posypać blat solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz