czwartek, 11 kwietnia 2019

To spowalnia metabolizm! - nie dodawaj tego do jajek

Na śniadanie, na naszym talerzu często lądują jajka. Jest to dobry wybór. Uczucie sytości i energii na długo daje nam duża zawartość białka. Jajka nie są winne wysokiemu cholesterolowi, a zwiększają dobry cholesterol. Wiele pozytywnych dla zdrowia właściwości, ma spożywanie kilku jajek tygodniowo. Nie mają wcale tak dużo kalorii oraz dostarczają nam wiele minerałów i witamin.  Polecane są przez dietetyków jako element pełnowartościowych posiłków.

Jest jeden składnik, który wraz z połączeniem z jajkami, zabija nasz metabolizm. Pieczywo najczęściej towarzyszy jajkom. Pewnie lubicie na tost położyć jajko sadzone. Bardzo duży wpływ na przemianę materii ma taka kombinacja składników.

Mówimy tu o białym pieczywie. Schudnąć nam nie pozwalają oraz spowalniają metabolizm,  węglowodany proste, które są jednych z elementów naszej diety. Poziom cukru we krwi niepotrzebnie zostaje zwiększony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz