1. Zapachy
Lokale kuszą zapachami, pobudzającymi nasz apetyt. Często zostawiają otwarte drzwi lokalu aby zapach rozprzestrzeniał się na większą odległość.
2.Coca cola, Pepsi lub inne napoje gazowane
Napoje gazowane pobudzają apetyt a bąbelki gazu rozszerzają żołądek dzięki czemu jesteśmy zjeść w stanie więcej niż standardowo.
3. Kalorie
Czy wiesz, że obecne dania typu fast food mają o około 70% więcej kalorii niż 20 lat temu!!!
Czy wiesz dlaczego w popularnych restauracjach typu fast food nie ma sztućców? Odpowiedź jest prosta -jedząc rękoma jesteśmy w stanie zjeść o wiele więcej.
5. Cukier
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy.
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/c
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/c
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy.
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy.
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy.
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Ilość cukru w szejku przekracza dzienną normę o 2-3 razy.
Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
Ilość cukru w szejku jest o 2-3 razy wyższa niż zalecane dzienne zapotrzebowanie na cukier.Czytaj dalej na: http://www.popularne.pl/fastfood/
6. Frytki
Standardowe frytki w fast foodzie zawierają 19 składników - wbrew pozorom nie jest to tylko ziemniak i sól.
W dzisiejszych czasach sami bez problemu możemy otworzyć restaurację typu fast food. Wystarczy kupić food trucka np. na stronie internetowej https://shinetrailers.com/.
OdpowiedzUsuń