Drób
Często go odgrzewamy i dużo razy widnieje na naszych talerzach. Lecz gdy zostanie on ponownie odgrzany to wewnętrzna struktura białka zmienia się i może nam sprawić wiele problemów trawiennych a nawet doprowadzić do nieodpowiedniej pracy nerek
Grzyby
Grzyby są najniebezpieczniejsze dla naszego zdrowia gdy są ponownie odgrzewane. Jeżeli masz ochotę zjeść grzyby następnego dnia to zalecane są tylko na zimno. Po obróbce termicznej powodują problemy z trawieniem a nawet zakłócają pracę serca.
Szpinak
Co może stać się ze szpinakiem jak go odgrzejemy skoro jest bardzo zdrowy? Szpinak posiada azotany które przy ponownym odgrzewaniu biorą postać azotynów które działają rakotwórczo.
Seler
Ostatnim produktem na naszej liście jest seler. Nie należy go wykorzystywać w obróbce termicznej tak samo jak szpinak. Jeżeli ugotujesz zupę należy wyrzuć seler gdy będziesz miał zamiar odgrzać zupę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz