Wszyscy wiemy, że czosnek jest jedną z najzdrowszych żywności na świecie. Wielu ludzi korzysta z leczniczych właściwości czosnku, aby kontrolować wysoki poziom cholesterolu. wysokie ciśnienie krwi, zawał serca, zmniejszony przepływ krwi z powodu miażdżycy i zwężonych tętnic oraz chorobę niedokrwienia serca.
Badacze twierdzą, że należy jeść sześć pieczonych ząbków czosnku. W ciągu 24 godzin nasze ciało reaguje na spożyty czosnek przyczyniając się do utraty wagi, albo jako naturalny środek leczniczy.
Co się stanie z Twoim ciałem po spożyciu sześciu pieczonych ząbków czosnku?
1 godzina
Czosnek staje się pokarmem dla organizmu i jest trawiony w żołądku.
2-4 godzina
Czosnek pomaga naszemu organizmowi zwalczyć istniejące komórki rakowe oraz wolne rodniki.
4-6 godzina
Metabolizm aktywuje proces usuwania tłuszczu przechowywanego w tkankach i nadmiaru płynów.
6-7 godzina
Po dostaniu się do krwiobiegu właściwości antybakteryjnych czosnku, zaczynają wykonywać swój proces przeciwko bakteriom.
W tym czasie czosnek chroni organizm przed utlenieniem, a substancje odżywcze zaczynają ważną rolę na poziomie komórkowym.
10-24 godzina
Po strawieniu rozpoczyna się proces głębokiego oczyszczania. W tym czasie czosnek:
- pomaga wyeliminować zmęczenie
- poprawia wydajność
- obniża ciśnienie krwi
- reguluje poziom cholesterolu
- usuwa metale ciężkie z organizmu
- poprawia wytrzymałość kości
- zwiększa naturalne mechanizmy obronne organizmu i wzmacnia układ odpornościowy
- oczyszcza tętnice i chroni organizm przed chorobami układu krążenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz