Syrop odchudzający
Zastanawiasz się, które nie zwykłe składniki zapewniają taki efekt? Są to składniki, które doskonale znasz między innymi imbir oraz chrzan. Imbir jest źródłem przeciwutleniaczy, substancji przeciwzapalnych oraz podkręca metabolizm. Pomaga też przy różnych dolegliwościach zdrowotnych. Następnym składnikiem jest chrzan, który spośród wielu właściwości zdrowotnych posiada również bakteriobójcze. Bierze udział w trawieniu dlatego będzie nam potrzebny podczas odchudzania. Syrop z oba tymi składnikami oraz kilkoma dodatkowymi stworzą miksturę, która skutecznie spali Ci tłuszcz.
- 3 łyżki miodu
- kawałek imbiru
- 4 cytryny
- 120 g chrzanu
- 2 łyżki cynamonu
- Blendujemy obrany imbir i chrzan
- Następnie dodajemy miód, cynamon oraz sok z cytryny
- Całość miksujemy jeszcze raz, aby uzyskać jednolitą konsystencję
Jak duży to ma być imbir ? Wypijane na raz czy w trakcie dnia ? Strasznie mało informacji.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńdurne bzdety
OdpowiedzUsuńszystko czego potrzebujesz do sporządzenia tej mikstury to świeży chrzan – ok 120 g, 1 łyżka miodu, 4 cytryny, 2 łyżeczki cynamonu i kawałek korzenia imbiru – ok 2,5 cm.
OdpowiedzUsuńJak przygotować?
Przygotowanie tego syropu jest banalnie proste – wystarczy wrzucić do blendera chrzan i imbir i dokładnie zmiksować te dwa składniki.
Następnie wyciskamy sok z cytryn i dodajemy go do blendera wraz z pozostałymi składnikami.
Całość należy bardzo dokładnie zblendować.
Na koniec przelej do szklanej zakręcanej buteleczki lub do słoika.
Jak dawkować?
Syrop spożywamy dwa razy dziennie po jednej łyżce przed posiłkiem.
UWAGA!
Syrop możemy spożywać maksymalnie przez 20 dni – po tym czasie należy sobie zrobić 10 dniową przerwę i można ponownie zacząć go przyjmować.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńCzy dzieci mogą go pić?
OdpowiedzUsuńSuper,dziś zrobię i nie zaszkodzi sprobowac przed treningiem
OdpowiedzUsuńpo co umieszczacie takie wpisy jak nie ma podanych efektow tego picia,
OdpowiedzUsuńBzdura!!!Tylko sobie trzustkę można tym uszkodzić,a tłuszcz zostanie.
OdpowiedzUsuń