Bogate w antyoksydanty są właśnie truskawki, lecz mało osób wie, że znajdziemy je również w szypułkach. Antyoksydanty są przeciwutleniaczami hamującymi proces utleniania w organizmie. Dzięki temu zapobiegają rozwojowi nowotworów oraz spowalniają procesy starzenia się.
wtorek, 29 maja 2018
Podczas jedzenia truskawek nie wyrzucaj szypułek!
Zawsze obieramy z szypułek truskawki zaraz przed ich przygotowaniem. Zawierają wiele cennych dla nas właściwości dlatego warto jest je zostawić.
Bogate w antyoksydanty są właśnie truskawki, lecz mało osób wie, że znajdziemy je również w szypułkach. Antyoksydanty są przeciwutleniaczami hamującymi proces utleniania w organizmie. Dzięki temu zapobiegają rozwojowi nowotworów oraz spowalniają procesy starzenia się.
Szypułki od truskawek na pewno smaczne nie są, więc możemy wykonać koktajl z całych truskawek. Można również przygotować herbatę i zaparzyć je, lecz znikną cenne właściwości. Najlepiej spożywać bez termicznej obróbki.
Bogate w antyoksydanty są właśnie truskawki, lecz mało osób wie, że znajdziemy je również w szypułkach. Antyoksydanty są przeciwutleniaczami hamującymi proces utleniania w organizmie. Dzięki temu zapobiegają rozwojowi nowotworów oraz spowalniają procesy starzenia się.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz