Zobaczcie jakie korzyści możecie czerpać z jedzenia pestki awokado
- Zmniejsza stany zapalne przewody pokarmowego
- Poprawia trawienie
- Łagodzi bóle miesiączkowe
- Nasiona awokado zapobiegają wzrostowi nowotworów dzięki zawartości flawonolu
- Zawiera kolagen, który odmładza naszą skórę
- Poprawia wygląd naszej skóry
- Wzmacnia włosy i nadaje im blasku
- Zwalcza bóle i zapalenia stawów
- Ma właściwości antybakteryjne
- Wzmacnia układ odpornościowy
- Pomaga przy biegunkach a także innych infekcjach układu pokarmowego
- Dużo potasu
- Witaminy A i E
- Flawonol
- Kolagen
- Błonnik
- Substancje grzybiczobójcze
- Przeciwutleniacze ( 70% więcej niż sam miąższ)
- Błonnik
- Dokładnie papierowym ręcznikiem wytrzyj pestkę.
- Aby pestka się wysuszyła odstaw ją ( powstanie łatwo odchodząca skorupka)
- Z suchej skórki obieramy pestkę.
- Na małych oczkach ścieramy pestkę na tarce.
- W zamknięciu i suchym pomieszczeniu przechowujemy powstały pyłek.
Tak o to powstałą ,, przyprawę '' stosujemy kiedy mamy ochotę. Ma orzechowy aromat. Może być stosowana do przyprawiania sałatek czy deserów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz