źródło
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- przyprawy do smaku
- 1 główka kapusty
- 4 łyżki majonezu
- 0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie
Przekąskę przygotujesz tylko w 15 minut! Jej wykonanie jest bardzo proste. W dużym garnku zagotuj wodę i posól. Do wrzącej wody włóż kapustę na trzy minuty.
Każdy liść kapusty pokrój na 3 kawałki, potem należy obtoczyć ciastem i podsmażyć na patelni, do momentu uzyskania złotego koloru.
Koszty wykonania tej przekąski są bardzo niskie, a smak rewelacyjny. Kapusta jest bardzo aromatyczna i chrupiąca. Kapustę najlepiej podawać z sosami np. serowym. Podziel się przepisem ze znajomymi w mediach społecznościowych, jeśli bardzo Ci się spodobał!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz