piątek, 14 grudnia 2018

Lepiej nie używaj folli aluminiowej w kuchni - zobacz dlaczego!

Każda z nas w swojej kuchni używa zapewne folii aluminiowej. Przechowujemy żywność zabezpieczając przed wyschnięciem oraz pieczemy w niej. Jednak do dzisiaj nikt nie zastanawiał się nad ty jaki to ma wpływ na nasze zdrowie.


Przeprowadzone badania nad działaniem folii aluminiowej na zdrowie człowieka dowodzą, że nie jej używanie nie pozostaje bez skutku nas samych. To wszystko przez neurotoksyczne właściwości aluminium. Aluminium codziennie trafia do naszego organizmu i powoduje wiele chorób, ponieważ jest toksyną.

Czy folia aluminiowa jest toksyczna?
Obecność aluminium może poważnie upośledzić pracę naszego mózgu, bo jest metalem ciężkim. Według naukowców może prowadzić do upośledzenia umysłowego i takich chorób jak Alzheimer. Ten pierwiastek dostaje się również do naszego jedzenia, gdy poddajemy obróbce termicznej potrawy przygotowane w folii aluminiowej. Należy pamiętać, że maksymalna dawka aluminium na dzień powinna wynosić 60 mg. Badania przeprowadzone w laboratoriach pokazują, że potrawa przygotowana  w folii aluminiowej może zawierać nawet 400 mg aluminium. Jest to prawie 7 krotne przekroczenie dawki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz